Veilige sloten

SKG *** veilige sloten

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van deuren en kozijnen, zijn wij ervan bewust dat veilige sloten aan de basis staan van een veilige woonomgeving. Iedereen weet hoe belangrijk het is om je veilig te voelen in je eigen huis. Wij zijn het hier volkomen mee eens en willen u er van bewust maken hoe belangrijk veilige sloten zijn. Wanneer wij aan veiligheid denken, denken wij aan inbraak preventie en brandveiligheid. Wat betekend dit?

 • Het moet voor buitenstaanders moeilijk zijn om van buiten naar binnen te komen,
 • Het moet makkelijk zijn om van binnen naar buiten te gaan indien er om welke redenen dan ook gevaar dreigt binnenshuis.

Daarom is het een must om veilige sloten te hebben. Vanzelf sprekend geldt dit niet enkel voor woonhuizen maar ook voor bedrijven. Wij adviseren zowel particulieren als bedrijven om over te stappen op veilige slimme sloten. Ook dit zijn veilige sloten. Veel voorkomende vragen zijn:

 • Kan ik mijn bestaande slot behouden?
 • Wat is een SKG gekeurd slot?
 • Wat is het verschil tussen een normaal slot en een meerpuntsluiting?
 • Een dievenklauw, wat is dat?
 • Zijn slimme sloten veilig?
 • Kan ik controleren wie binnen komt?

Iedere vraag zal kort worden beantwoord in dit bericht

Kan ik mijn bestaande slot behouden?

Ja..

Met de slimme sloten van Nuki bieden wij een eenvoudige oplossing, uw bestaande slot wordt namelijk niet vervangen maar de Nuki smart lock wordt over het bestaande slot geplaatst. Daarnaast is de smart lock niet zichtbaar van buitenaf.Klik hier voor meer informatie over het Nuki smart lock.

Wat is een SKG gekeurd slot?

SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke instantie die hang en sluitwerk test op inbraakwerendheid.Daarnaast kunt u goedgekeurd hang- en sluitwerk herkennen aan het SKG-keurmerk met sterren. Het aantal sterren geeft daarbij de mate van inbraakwerendheid aan. Iedere ster staat voor 5 minuten inbraakwerendheid.

 • 1 ster houdt een inbreker 5 minuten tegen
 • 2 sterren houdt een inbreker 10 minuten tegen
 • 3 sterren houdt een inbreker 15 minuten tegen

 

Wat is het verschil tussen een normaal slot en een meerpuntsluiting?

De meerpuntsluiting is een extra veilige en praktische versie van het cilinderinsteekslot. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het in tegenstelling tot een ‘normaal slot’ minstens drie, tot soms vijf sluitpunten die verdeeld zijn over de hele lengte (gewoonlijk plusminus 2 meter) van de deur. Daarnaast zijn meerpuntsluitingen tegenwoordig meestal uitgerust met z.g. haakschoten. Deze maken het nog moeilijker om een deur open te breken.Daarom is het verstandig om een meerpuntsluiting te hebben.

 

Wat is een dievenklauw?                       veilige sloten-dievenklauw-veiligheid-veilig-veilig wonen-skg

Naast veilige sloten op de deur is het ook belangrijk om uw ramen veilig te maken.Een dievenklauw is een beveiligingsproduct om naar buiten draaiende ramen en deuren te beveiligen tegen inbraak.Daarnaast bestaat een dievenklauw uit twee delen van gehard staal: een bus en een stift. De holle bus is meestal 50 mm lang met een uitwendige diameter van 18mm. De pen is doorgaans 17 mm lang met een diameter van 10 mm.

Een pen wordt onder of boven elk scharnier in de deur gezet en een bus wordt er recht tegenover in de deurpost gemonteerd (andersom is ook mogelijk). Hierdoor kan de deur of het raam niet meer aan de scharnierzijde worden geopend wanneer de scharnierpennen zijn vernield of verwijderd. Bij naar buiten draaiende delen zit het draaigedeelte van het scharnier namelijk aan de buitenkant, waardoor het scharnier vrij eenvoudig te forceren is. Bij sommige scharnieren, zoals bladscharnieren en kogellagerscharnieren, hoeft zelfs alleen maar de pen te worden verwijderd om de deur of het raam te kunnen openen. Een dievenklauw voorkomt dit en zorgt er voor dat uw ramen ook voorzien zijn van veilige sloten.

Zijn slimme sloten veilig?

Ja, omdat wij werken met gekeurde SKG sloten, bieden wij enkel veilige sloten. Bij slimme sloten komt er naast het mechanische gedeelte een technisch aspect om de hoek kijken. Om er voor te zorgen dat de sloten niet gehackt kunnen worden zijn onze sloten uitgerust met een encryptie die vergeleken kan worden met versleutelde berichten uit het leger. Dit zorgt er voor dat onze slimme sloten ook veilige sloten zijn.

Kan ik controleren wie binnen komt?

Gebruikers moeten in alle tijden door een administrator/beheerder worden toegevoegd.Daarnaast bied een aantal van onze producten de mogelijkheid om een inzage te krijgen in wie er hoe laat naar binnen is gegaan. In de vorm van een logboek houdt u eenvoudig de controle. Voor bedrijven kunnen toegangsplannen worden geschreven. Klik hier voor meer informatie.

 

Ook interessant

Dlocks showroom iedere zaterdag geopend.
Dlocks showroom iedere zaterdag geopend.

DLocks is jouw partner op het gebied van elektronische sloten en hang- en sluitwerk. Wij bieden oplossingen voor het regelen van het toegangsbeheer voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Voor elke doelgroep hebben we passende producten. Waar de particulier...

Lees meer
Nuki 2
Nuki 2

Nieuw in ons assortiment: de Nuki 2.0 ! De Nuki 2.0 is een smart lock dat van jouw smartphone een intelligente sleutel maakt. Eenvoudige montage van de Nuki over bestaand slot Monteer de Nuki 2.0 over de bestaande cilinder en sleutel heen. De installatie is zeer...

Lees meer
Nieuw bij DLocks: Vingerscan deurgreep!
Nieuw bij DLocks: Vingerscan deurgreep!

Nu ook bij ons te bestellen, de vingerscan deurgreep van Rex. De vingerscan deurgreep van Rex zorgt voor erg veel gebruiksgemak. U heeft geen sleutel,afstandbediening of telefoon nodig, alleen uw vinger! Daarnaast is het een modern uitziende deurgreep die bijdraagt...

Lees meer